Financiële  sponsoring

Shika Tamaa

Sinds 2003 is het basisonderwijs in Kenia gratis. Dat heeft voor veel mensen de drempel om hun kinderen naar school te sturen verlaagd. Sinds 2003 zijn al meer dan 2 miljoen extra kinderen naar school gegaan, alhoewel is gebleken dat het vooral heeft geleid tot meer kinderen in een klas, een klasgrootte van 80 kinderen is geen uitzondering . Toch gaat nog steeds een deel van de kinderen niet naar school. Ook al is de toegang tot het basisonderwijs gratis, de deelname aan dit onderwijs is niet kosteloos. De leerlingen hebben boeken, schriften en potloden nodig die de school lang niet altijd verschaft. Soms vragen scholen hun leerlingen zelfs om hun eigen schoolbank mee te nemen .........


Geef kinderen in Kisumu Hoop!

Dit kunt u doen door ons sponsorproject te ondersteunen. Voor maar € 5,- per maand betaalt u een deel van het schoolgeld voor het Primary (Basis) onderwijs en voor € 10,- per maand voor de Secondary (Voortgezet) onderwijs, Hiervoor krijgt uw kind ook het verplichte schooluniform.
U geeft niet alleen dit kind hoop voor de toekomst, maar u steunt ook de bevolking die deze kinderen in hun familie opnemen. Er zijn vele opa’s en oma’s, ooms en tantes en andere relaties die deze kinderen in huis nemen, maar ook weinig geld hebben. Meestal wordt het geld (begrijpelijkerwijs) uitgegeven aan de eerste levensbehoefte: voedsel. Schoolgeld en een schooluniform komen op de laatste plaats, zeker wanneer dit geen eigen kind is, hoe hard het ook klinkt.
Voor de verzorgers van deze kinderen zullen de zorgen een stuk minder zwaar zijn, wanneer zij door mensen als u worden gesteund.
Ook betaalt u indirect mee aan een betere toekomst voor de school en de leerkrachten. Wanneer het schoolgeld betaald wordt, kunnen er broodnodige materialen aangeschaft worden, zoals schriften en potloden. De leerkrachten kunnen beter hun werk doen, zullen zich meer gewaardeerd voelen in hun werk en kan er meer van ze verlangd worden.


Wat kunt u verwachten:

  • uw sponsorgeld komt voor 100% terecht bij uw kind
  • een kind dat naar school kan
  • regelmatig een nieuwsbrief, alsook nieuws via facebook / twitter / instagram en internetsite


Wat verwachten wij van u als sponsor en wat kunt u doen:

  • maandelijkse bijdrage van € 5,- voor de nursery of primary school
  • u kunt eventueel brieven / tekeningen sturen naar uw adoptiekind

Uw sponsorkind zal op een gegeven moment de primary school verlaten. U heeft dan de keuze om uw kind te blijven ondersteunen tijdens de secondary school. Wel zal het schoolgeld dan stijgen tot € 10,- per maand. Soms wordt besloten dat een kind, gezien de thuissituatie, op een boardingschool wordt geplaatst. Het schoolgeld is dan nog hoger. Doordat in Kenia het schoolgeld van de secondary school veel hoger ligt dan dat van de primary school, kunt u er ook voor kiezen een ander kind te sponsoren. Wel heeft dit tot gevolg dat uw sponsorkind niet naar de secondary school zal gaan.


Wilt u meedoen ..? Vult u dan onderstaand aanmeldingsformulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.  

Aanmeldingsformulier voor het sponsoren van een kind

De met een * aangegeven velden zijn verplicht en strikt noodzakelijk voor de administratie en communicatie.
Uw gegevens worden versleuteld verzonden naar een webmailadres die voorzien is van een SSL-certificaat.
Klik hier voor privacyverklaring